FAQ

parodontax

 • Terveet ikenet eivät vuoda verta. Jos syljessä on verta hampaiden harjauksen tai lankauksen yhteydessä, se voi olla merkki iensairaudesta. parodontax on kahdesti päivässä käytettävä fluorihammastahna, jonka on kliinisesti osoitettu tukevan ienverenvuodon pysäyttämistä ja estämistä. Käytä parodontax-hammastahnaa kahdesti päivässä pitääksesi ikenesi terveinä, hampaasi vahvoina ja hengityksesi raikkaana.

 • Hampaiden pinnalle, ympärille ja väleihin muodostuu jatkuvasti plakkibakteeria. Jos sitä ei poisteta, se voi ärsyttää ikeniä ja johtaa ienten punoitukseen, turvotukseen ja ienverenvuotoon (gingivitis). Hoitamattomana tilanne voi pahentua ja aiheuttaa pahanhajuista hengitystä, ienten vetäytymistä ja vakavampiakin iensairauksia.

   

  Toisin kuin tavallinen fluorihammastahna, parodontax on erityisesti suunniteltu toimimaan natriumbikarbonaatin avulla. Hampaiden harjauksen aikana se lävistää plakkibakteerikasvuston ja hajottaa sen, mikä helpottaa kasvuston poistamista.

   

  Koska parodontax poistaa bakteerikasvuston ienrajasta fyysisesti, se auttaa tiivistämään ienten ja hampaiden välit, mikä tekee siitä neljä kertaa tehokkaamman kuin tavallinen hammastahna ienverenvuodon pääasiallisen syyn poistajana.*

   

  *Ammattilaisen suorittaman hampaiden puhdistuksen jälkeen ja kahdesti päivässä käytettynä.

   

 • parodontax-hammastahnan on kliinisesti osoitettu olevan neljä kertaa tehokkaampi poistamaan plakkibakteeeja, joka on yleisin syy verta vuotaville ikenille.*

   

  *Ammattilaisen suorittaman hampaiden puhdistuksen jälkeen ja kahdesti päivässä käytettynä.

 • Harjaa hampaasi kahdesti päivässä. Älä harjaa useammin kuin kolmesti päivässä. Niele mahdollisimman vähän hammastahnaa ja sylje se pois. Ei sovellu alle 12-vuotiaille lapsille.

 • Kahdesti päivässä harjauksen yhteydessä käytettynä parodontaxin on kliinisesti osoitettu auttavan vähentämään ja torjumaan ienverenvuotoa.

 • Jos parodontax-hammastahnan käyttö lopetetaan, se ei enää auta iensairauden oireiden torjunnassa. Keskustele hammaslääkärin kanssa sopivimmista tuotteista iensairautesi hoitoon.

 • parodontax-hammastahna sisältää natriumbikarbonaattia, joka auttaa poistamaan plakkia ja pitämään suun puhtaana. Makuun tottuminen voi kestää jonkin aikaa, mutta useimmat ihmiset alkavat pian pitää siitä yhtä paljon kuin tavallisesta hammastahnasta ja pitävät sen antamasta puhtauden tunteesta.

 • Kyllä. parodontax Extra Fresh -hammastahna sisältää 1400 ppm fluoridia ja parodontax Ultra Clean -hammastahna sisältää 1450 ppm fluoridia.

 • parodontax-hammastahna on erityisesti suunniteltu niin, että sen hankaavuus on vähäistä.

 • parodontax-hammastahna on suunniteltu henkilöille, jotka kärsivät ienverenvuodosta tai joilla on siihen taipumus. Se auttaa pysäyttämään ja estämään ienverenvuodon kahdesti päivässä käytettynä ja tarjoaa myös kaikki päivittäin käytettävän hammastahnan edut, suojaa reikiintymiseltä, pitää ikenet terveinä ja hengityksen raikkaana.

 • parodontax-hammastahnan vaikuttavat aineosat ovat natriumbikarbonaatti ja natriumfluoridi.

 • Kyllä, parodontax-hammastahnasta on kaksi versiota - Ultra Clean ja Extra Fresh.

 • Ei, parodontax-hammastahna poistaa tehokkaasti plakkibakteerikasvustoa ja palauttaa hampaiden luonnollisen valkoisuuden.

 • Ei, parodontax-hammastahna ei sovellu alle 12-vuotiaille lapsille.

 • parodontax-hammastahna voi lievittää ientulehduksen oireita, esimerkiksi ienverenvuotoa ja ienten punoitusta ja turvotusta.

   

  Sillä on myös kaikki päivittäin käytettävän fluorihammastahnan edut, joten se voi toimia osana jokaisen hyvää suun terveydenhoitoa ja auttaa pitämään hampaat vahvoina, ikenet terveinä ja hengityksen raikkaana.

 • Suosittelemme, että harjaat hampaasi kahdesti päivässä parodontax-hammastahnalla, jotta ikenesi eivät ala vuotaa verta.

 • Ientulehdus on iensairauden hoidettavissa oleva muoto. Ientulehdusta esiintyy silloin, kun ikenet ärtyvät bakteereista, joita kertyy hampaiden ympärille, pinnalle ja väleihin. Se voi aiheuttaa ikenien turvotusta, punoitusta ja verenvuotoa ja voi myös johtaa pahanhajuiseen hengitykseen ja ikenien vetäytymiseen.

 • Iensairauden pääasiallisia syitä on plakkibakteerikasvusto, joka kerääntyy hampaiden ympärille, pinnalle ja väleihin. Jos bakteereja ei poisteta säännöllisellä harjaamisella ja lankaamisella, ne voivat ärsyttää ikeniä ja aiheuttaa niiden punoitusta ja turvotusta, jolloin ikenet voivat vuotaa vertaa hampaita harjattaessa. Iensairauden tätä vaihetta kutsutaan ientulehdukseksi (gingiviitiksi). Jos näitä iensairauden varhaisia merkkejä ei hoideta, se voi lopulta edetä yhdeksi vakavimmista iensairauden muodoista, parodontiitiksi, joka on peruuttamaton ja voi johtaa hammaskatoon.

 • Iensairauden (gingiviitti) oireita voivat olla punoittavat ja turvonneet ikenet sekä pahanhajuinen hengitys ja ienverenvuoto harjauksen tai lankauksen aikana.

 • Plakkibakteerien kerääntymisen aiheuttaman ientulehduksen voi välttää hoitamalla suunsa hyvin. Harjaa hampaat kahdesti päivässä käyttämällä parodontax-fluorihammastahnaa, joka on neljä kertaa tehokkaampi kuin tavallinen hammastahna ienverenvuodon pääasiallisen syyn poistajana.* Käytä hammaslankaa plakin poistamiseen vaikeasti puhdistettavilta alueilta hammasväleistä. Käy säännöllisesti hammaslääkärillä, koska ammattihenkilö voi havaita iensairauden merkit jo ennen kuin itse koet mitään oireita.

   

  *ammattilaisen suorittaman hampaiden puhdistuksen jälkeen ja kahdesti päivässä käytettynä.

 • Hammassairaus on termi, joka viittaa esim. Ientulehdukseen ja parodontiittiin eli hammasten kiinnityskudoksen sairauteen. Molemmat ovat hammassairauksia.

 • Ienten verenvuodon pääasiallinen syy on plakin keräytyminen ienrajaan. Paras tapa poistaa tämä plakki on harjata hampaat kahdesti päivässä parodontax-hammastahnalla.

 • parodontax on suunniteltu henkilöille, jotka kärsivät ienten verenvuodosta tai joilla on siihen taipumus. Sillä on kuitenkin myös kaikki päivittäin käytettävän fluorihammastahnan edut, joten se voi olla osa hyvää suun terveyden rutiinia kaikille ja auttaa pitämään hampaat vahvoina, ikenet terveinä ja hengityksen raikkaana.

 • parodontax Daily care -suuvesi on erityisesti suunniteltu auttamaan suojaamaan ienongelmilta, kun sitä käytetään kahdesti päivässä tapahtuvan hampaiden harjauksen lisänä. Kliinisesti todistettu koostumus auttaa pitämään ikenet terveinä poistamalla plakkia ja estämällä plakin kertymistä. Sen sisältämä fluori auttaa pitämään hampaat vahvoina ja estämään kariesta. Se auttaa vähentämään bakteereita, jotka voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä. Käytä kahdesti päivässä parodontax-hammastahnan rinnalla.

 • Käytä kahdesti päivässä. Purskuttele suussa 10 ml suuvettä yhden minuutin ajan ja sylje sitten pois. Älä niele tai huuhtele vedellä. Älä juo pullosta. Älä käytä jos muovikääre puuttuu tai on vaurioitunut.

 • parodontax Daily care -suuvesi ei sisällä alkoholia.

 • Aqua, Glycerin, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Citrate, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Methylparaben, Propylparaben, Zinc Chloride, Gellan Gum, o-cymen-5-ol, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, CI 17200