ÄLÄ ANNA IENSAIRAUDEN PYSÄYTTÄÄ ELÄMÄÄSI

Iensairaus voi olla epämiellyttävä ja ikävä kokemus. Iensairauden fyysiset oireet ienverenvuodosta tai ienten turvotuksesta ientulehdukseen ja parodontiittiin pahenevat sitä enemmän mitä kauemmin ne jätetään hoitamatta.

Tämän verkkosivuston muissa osissa on lisätietoa iensairauden varhaisista varoitusmerkeistä ja neuvoja siihen, kuinka niitä voi hoitaa. Sinun on syytä keskustella hammaslääkärisi kanssa, jos epäilet, että sinulla on jokin niistä.

Iensairauden piilovaikutus

He, jotka kärsivät pahanhajuisesta hengityksestä, joka on yksi iensairauden mahdollinen merkki, voivat tuntea olonsa erittäin vaivaantuneiksi sosiaalisissa tilanteissa tai halutessaan lähestyä jotakuta. Iensairaus voi samaten vaikuttaa suun ulkonäköön ja tuntumaan erityisesti vakavammissa tapauksissa kuten parodontiitissa, joka voi johtaa peruuttamattomaan hammaskatoon. Tämä saattaa olla ahdistavaa ja johtaa itseluottamuksen menetykseen.

Samalla ihmiset, jotka näkevät verta syljessä harjatessaan tai langatessaan hampaitaan, voivat ahdistua sen syystä tai siitä, mitä se merkitsee heidän ienterveydelleen. Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin ulkona syöminen ystävien seurassa voi vaikeutua, jos joutuu kantamaan huolta rumalta näyttävästä ienten verenvuodosta aterian aikana.

Iensairauden hoito

Onneksi iensairauden etenemisen pysäyttämiseen on olemassa useita tapoja – alkaen keskustelusta hammaslääkärisi kanssa, joka voi ehdottaa sinulla oikeaa iensairauden hoitoa.

Voit ryhtyä hammastarkastusten välillä muutamiin yksinkertaisiin toimenpiteisiin , jotka pitävät ikenesi terveinä, hampaasi vahvoina ja hengityksesi raikkaana – ja pienentävät iensairauden vaikutusta elämääsi.

  • Harjaa hampaita kahdesti päivässä vähintään kahden minuutin ajan parodontax-hammastahnalla, joka on neljä kertaa tehokkaampi kuin tavallinen hammastahna ienverenvuodon pääasiallisen syyn poistajana*.
  • Pienipäisen ja pehmeillä, pyöreillä harjaksilla varustetun tavallisen tai sähköhammasharjan käyttö, erityisen huomion kiinnittäminen ienrajaan (alueeseen, jossa ien ja hammas liittyvät toisiinsa).
  • Hampaiden lankaaminen tai hammasväliharjan käyttö plakin poistamiseen vaikeasti puhdistettavilta alueilta kuten hammasväleistä.

*Poistaa enemmän plakkibakteereita kuin tavallinen hammastahna ammattihenkilön tekemän puhdistuksen ja kahdesti päivässä tehtävän harjauksen jälkeen.